Багаж

Треба да додадеш дополнителен или специјален багаж за твоето патување при процесот на резервација или онлајн после извршено купување на билет преку „Управување со резервацијата“. За додавање багаж на лице место во автобусот се наплаќаат поголеми надоместоци. Затоа ти препорачуваме да го додадеш онлајн пред почетокот на патувањето, и тоа што е можно порано, затоа што просторот за багаж во возилото е ограничен.

Достапноста и надоместокот за багаж се разликуваат во зависност од рутата, линијата, времето на резервирање и начинот на резервирање.
Повеќе информации и детали за производот може да најдеш во политиката за багаж FlixBus & политиката за багаж FlixTrain.

 

Преглед на надоместоци за дополнителен и за специјален багаж

Валута Шифра Ценовен опсег
евро EUR Од 3,99 до 18
американски долар USD Од 19,99 до 60
швајцарски франк CHF Од 6 до 22
чешка круна CZK Од 49 до 170
унгарска форинта HUF Од 600 до 2.400
норвешка круна NOK Од 39 до 180
шведска круна SEK Од 39 до 180
бугарски лев BGN Од 7,99 до 38
романска леа RON Од 39,99 до 140
британска фунта GBP Од 3,99 до 18
полска злота PLN Од 7,99 до 50
хрватска куна HRK Од 30,06 до 135,62
данска круна DKK Од 39 до 130
српски динар RSD Од 199 до 2.100
босанско-херцеговинска конвертибилна марка BAM Од 2,90 до 34
албански лек ALL Од 249 до 2.400
украинска гривна* UAH Од 59 до 320
македонски денар MKD Од 119 до 1100
турска лира TRY Од 35 до 144
бразилски реал BRL Од 6,99 до 19,98
канадски долар CAD Од 19,99 до 60
Чилеански пезос CLP Од 2190 до 6000
Мексикански пезос MXN Од 299,99 до 1200Легенда:

*Резервирање багаж откако билетот веќе е резервиран не е возможно на украинските линии.


Повеќе информации може да најдеш во нашите Услови и одредби. (FlixBus)

Повеќе информации може да најдеш во нашите Услови и одредби. (FlixTrain)