Ако имаш тешкотии во пристапувањето до оваа веб-страница, јави ни се на +39 02 947 59 208 или послужи се со FlixBus апликацијата на Google Assistant.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Багаж

Во секој од автобусите на FlixBus има доволно простор за твојот багаж. За твоето патување да биде што е можно попријатно и побезбедно, има одредени прописи што треба да се почитуваат.


Твојот билет за FlixBus вклучува БЕСПЛАТЕН превоз на: 

1 парче рачен багаж

FlixBus рачен багаж: 7 кг; 30 cm x 18 cm x 42 cm

Поради безбедносни причини, рачниот багаж мора да го ставиш под твоето седиште или во просторот за багаж над седиштето.  

Забелешка: Вредните работи (документи за идентификација, електроника, итн.) носи ги со себе во рачниот багаж.

1 парче пријавен багаж

FlixBus пријавен багаж: 20 кг; 50 cm x 30 cm x 80 cm

Пријавениот багаж треба да го сместиш во делот за багаж пред да влезеш во автобусот. Возачот со задоволство ќе ти помогне. Препорачуваме да си го означиш багажот со име и презиме и адреса.

Си го изгуби багажот? Пополни го формуларот за Изгубено&Најдено
 

Носиш повеќе багаж?

   
Дополнителен багаж
FlixBus Дополнителен багаж: 20 кг; 50 cm x 30 cm x 80 cm

Колку дополнителен багаж можам да понесам со себе?

Дозволено е 1 парче дополнителен багаж по патник.

Колку чини дополнителниот багаж?

Надоместокот зависи од начинот на резервирање. За повеќе информации, види во ценовникот.

Како да пријавам дополнителен багаж?

  • Онлајн при постапката за резервација
  • Во нашите FlixShops или кај нашите овластени препродавачи
  • Онлајн после извршено купување на билет преку Управувај со твоите резервации

Посебна белешка

Има ограничен простор за дополнителен багаж во автобусот. Препорачуваме дополнителниот багаж да го пријавиш што е можно порано.

   
Специјален багаж
FlixBus Специјален багаж: 30 кг; Ширина + Должина + Висина  =  макс. 240 cm
Ширина (z) + Должина (x) + Висина (y)  =  макс. 240 cm

Колку специјален багаж можам да понесам со себе?

Дозволено е 1 парче специјален багаж по патник.

Колку чини специјалниот багаж?

Надоместокот зависи од начинот на резервирање. За повеќе информации, види во ценовникот.

Како да го пријавам специјалниот багаж?

Со повик во нашата корисничка служба откако резервацијата е веќе направена, најрано 48 часа пред поаѓање. (Во тој случај надоместокот се плаќа кај возачот на автобусот.)

Посебна белешка

Ова вклучува големи музички инструменти, спортска опрема, итн. Бидејќи автобусот има ограничен простор за специјален багаж, препорачуваме специјалниот багаж да го пријавиш што е можно порано.

Е-тротинетите може да се пријават како специјален багаж и мора да се превезуваат во багажникот, вклучително и батеријата. Извадени батериите не смее да се превезуваат.

   
Велосипеди

Имаш можност да го понесеш својот велосипед на патувањето со FlixBus. Е-велосипеди не се дозволени во автобусите.

Дознај повеќе за условите за превоз на велосипед

   
Музички инструменти
FlixBus Мали инструменти: 7 кг; 30 cm x 18 cm x 42 cm

Мали инструменти

Колку мали инструменти можам да понесам со себе?

Дозволено е 1 мал инструмент по патник наместо рачниот багаж.

Колку чини тоа?

Превезувањето на 1 мал инструмент е бесплатно.

Како да пријавам дополнителен багаж?

Малиот инструмент не мора да се пријавува однапред.

  

FlixBus Големи инструменти: 30 кг; 48 cm x 35 cm x 135 cm

Големи инструменти 

Колку големи инструменти можам да понесам со себе?

Бидејќи големите инструменти се сметаат за специјален багаж, дозволено е 1 голем инструмент по патник.

Колку чини тоа?

Надоместокот зависи од начинот на резервирање. За повеќе информации, види во ценовникот.

Како да го пријавам специјалниот багаж?

Со повик во нашата корисничка служба откако резервацијата е веќе направена, најрано 48 часа пред поаѓање. (Во тој случај надоместокот се плаќа кај возачот на автобусот.)

Посебна белешка

Препорачуваме инструментот да биде ставен во тврд куфер за да се избегне каква било потенцијална штета. Бидејќи автобусот има ограничен простор за специјален багаж, препорачуваме инструментот да го пријавиш што е можно порано.

   
Колички за бебиња
FlixBus Колички за бебиња: 30 кг; Ширина + Должина + Висина  =  макс. 240 cm
Ширина + Должина + Висина  =  макс. 240 cm 

Колку колички за бебиња може да понесам со себе?

Бидејќи количките за бебиња се сметаат за специјален багаж, дозволено е 1 количка за бебе по патник.

Колку чини тоа?

Превезувањето на количките за бебиња е бесплатно.

Како да пријавам количка за бебе?

Откако ќе ја направиш резервацијата, јави се во корисничката служба за да ја пријавиш количката за бебе, најрано 48 часа пред поаѓање.

Посебна белешка

Количката за бебе мора да се расклопува за да може да се превезува во делот за багаж.

   
Инвалидски колички / Ортопедски помагала

Доколку имаш ограничена подвижност, но можеш сам или со помош на придружник да се качуваш и да слегуваш од автобусот, тогаш можеш да патуваш на сите линии на FlixBus. Превезувањето на твоето ортопедско помагало или на инвалидската количка е бесплатно. Инвалидската количка мора да се расклопува за возачот да може да ја стави во делот за багаж. Испрати формулар за контакт најдоцна 36 часа пред поаѓање.

Во некои од нашите автобуси има простор за патниците да може да се качат со нивната инвалидска количка. За повеќе информации, испрати барање најдоцна 7 дена пред поаѓање.

   
Животни

Дали смеам да го понесам со себе домашното милениче во автобусот на FlixBus? 

Не. Не превезуваме животни во нашите автобуси, со исклучок на животни за придружба на лица со посебни потреби.