Ценовник за резервирање седиште

Можеш да си резервираш седиште по свој избор кога ќе го резервираш патувањето. Ако не е избрано седиште, тогаш автоматски ќе ти биде доделено некое, или пак може да се применува правилото „прв дојден, прв услужен“. За групни резервации, нема гаранција дека сите седишта ќе бидат едно до друго, освен во случај ако ги резервираш седиштата во текот на постапката за резервирање на патувањето. Достапноста и надоместокот за резервација се разликуваат во зависност од рутата, линијата, категоријата седиште (до патеката, до прозорецот, седишта едно до друго или со маса) и времето на резервирање.


Категории седишта

  • Класично: седиште по твој избор без придобивките во продолжение
  • Панорамско: во прв ред со подобар поглед
  • Со маса: простор и комфор со маса напред
  • Комфорно: со поголем простор за нозете
  • Дополнително: уживај во дополнителен простор на тој начин што ќе си резервираш седиште и уште едно до него*
  • Единечно седиште: повеќе комфор без седиште до твоето
  • Седиште полукревет: седиште што се наклонува
  • Седиште кревет: седиште што целосно се спушта


Преглед на цените по седиште

 

Валута Шифра Ценовен опсег
евро EUR Од 0,99 до 9,99
американски долар USD Од 1,49 до 15,99
швајцарски франк CHF Од 2 до 16
чешка круна CZK Од 9 до 178
унгарска форинта HUF Од 450 до 3.600
норвешка круна NOK Од 15 до 80
шведска круна SEK Од 15 до 80
бугарски лев BGN Од 2,99 до 19,99
романска леа RON Од 6,99 до 59,99
британска фунта GBP Од 0,99 до 8,99
полска злота PLN Од 2 до 30
хрватска куна HRK Од 11,23 до 75
данска круна DKK Од 10 до 70
српски динар RSD Од 170 до 1.400
босанско-херцеговинска конвертибилна марка BAM Од 3 до 24
албански лек ALL Од 190 до 1.500
украинска гривна UAH Од 19 до 198
македонски денар MKD Од 90 до 720
турска лира** TRY Од 5 до 60
бразилски реал BRL Од 3,99 до 59,99
канадски долар CAD Од 1,99 до 19,99
Чилеански пезос CLP Од 890 до 7,000
Мексикански пезос MXN Од 18.99 до 149.99

Легенда

*Достапноста и надоместокот за резервација за дополнителни седишта се разликуваат во зависност од рутата, линијата, редовната цена на билетот и времето на резервирање. Поради тоа, горната табела не важи.

**Турска лира: наведените цени се исклучиво за патувања надвор од Турција. За национални цени, треба да се провери во Општите услови за превоз (достапни само на турски јазик).


Повеќе информации може да најдеш во нашите Услови и одредби. (FlixBus)

Повеќе информации може да најдеш во нашите Услови и одредби. (FlixTrain)