Политика за откажување

Важи за патувања со закажан датум на поаѓање по 18 декември 2023 година

Само во случај ако имаш резервирано патување пред 03.11.2023 година со закажан датум на поаѓање по 18.12.2023 година и сакаш да го откажеш по 18.12.2023 година, обрати се кај нашата корисничка служба преку чатот „овде“.

Ти се смени планот? Нема проблем! Со Flix можеш да го откажеш билетот најдоцна 15 минути пред поаѓање и да добиеш целосна или делумна рефундација во форма на ваучер.
Во табелата долу можеш да видиш колкава рефундација ќе добиеш. Износот зависи од тоа колку време однапред го имаш откажано билетот. На пример, ако го откажеш билетот 1 ден и 3 часа пред поаѓањето, ќе добиеш 50 % рефундација. Пресметката се врши според точното време на поаѓање (час, минута, секунда).
 

Време пред поаѓањеРефундација (% од цената на билетот)
Помалку од 1 ден25 %
Помеѓу 1 и 6 дена50 %
Помеѓу 7 и 29 дена75 %
30 дена или повеќе100 %

Треба да знаеш дека за додатоци, како резервации на седишта и дополнителен багаж, рефундацијата е 100 %. Надоместоците за резервација и надоместоците за услуга не се рефундираат.

Повеќе информации може да најдеш во нашите Услови и одредби. (FlixBus)
Повеќе информации може да најдеш во нашите Услови и одредби. (FlixTrain)

За патувања на територијата на Турција и на Бразил се применува политика на 100 % рефундација.

Важи за патувања со закажан датум на поаѓање помеѓу 3 јули 2023 година и 18 декември 2023 година

Ти се смени планот? Нема проблем! Со Flix можеш да го откажеш билетот најдоцна 15 минути пред поаѓање и да добиеш целосна или делумна рефундација во форма на ваучер.
Во табелата долу можеш да видиш колкава рефундација ќе добиеш. Износот зависи од тоа колку време однапред го имаш откажано билетот. На пример, ако го откажеш билетот 1 ден и 3 часа пред поаѓањето, ќе добиеш 50 % рефундација. Пресметката се врши според точното време на поаѓање (час, минута, секунда).
 

Време пред поаѓањеРефундација (% од цената на билетот)
Помалку од 1 ден25 %
Помеѓу 1 и 6 дена50 %
Помеѓу 7 и 29 дена75 %
30 дена или повеќе100 %


Максималниот износ одземен од цената на билетот нема да надминува 1.850 MKD. Ако имаш резервирано во друга валута, информации за точниот износ на рефундација може да најдеш овде.

Треба да знаеш дека за додатоци, како резервации на седишта и дополнителен багаж, рефундацијата е 100 %. Надоместоците за резервација и надоместоците за услуга не се рефундираат.

Повеќе информации може да најдеш во нашите Услови и одредби. (FlixBus)
Повеќе информации може да најдеш во нашите Услови и одредби. (FlixTrain)

За патувања на територијата на Турција и на Бразил се применува политика на 100 % рефундација.