Ако имаш тешкотии во пристапувањето до оваа веб-страница, јави ни се на +39 02 947 59 208 или послужи се со FlixBus апликацијата на Google Assistant.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Откажи/промени ја резервацијата

Промени ја резервацијата
Информации за начинот на откажување/промена на резервацијата

Промени ја резервацијата

 • Најдоцна 15 минути пред поаѓање
 • Надомест за сторнирање по патување со сменета резервација и патник
 • Онлајн и офлајн, во продавницата или во партнерските агенции

Цените на билетите на FlixBus

Промена на податоците за патникот

 • Телефонски број: бесплатно од фиксните мрежи, додека кај мобилните мрежи зависи од операторот. 
 • Име: бесплатно, освен доколку патувањето не поскапело
Систем за лесно правење резервации со FlixBus

Откажи ја резервацијата

 • За ваучер во висина од цената на патувањето минус надомест за сторнирање по сторнирано патување и патник
 • Онлајн и офлајн, во продавницата или во партнерските агенции
Оди на порталот за промена/откажување на резервации

   Како да извршам промена на резервацијата? 

  Промена на резервацијата може да се изврши најдоцна 15 минути пред времето на поаѓање, и тоа онлајн или во некое од нашите продажни места. За да направиш промена на резервацијата, следи ги следниве чекори:

  • Провери дали има слободно место на посакуваната линија.
  • Со откажување на резервацијата ќе добиеш ваучер кој ќе може да го искористиш при следната резервација.
  • Резервирај си ново патување и искористи го ваучерот што ти бил даден. Ќе добиеш нова потврда за резервација и нов број на резервација. Доколку цената на новата резервација е повисока од вредноста на ваучерот, треба да ја доплатиш разликата.

  Имај предвид дека во случај на сторнирање се наплаќа надомест по патник или патување како надомест за сторнирање.
  За потребата од плаќање на овој надоместок, ќе бидеш известен/а при постапката на откажување.

  Како да извршам промена на податоците за патникот?

  Откако ќе направиш резервација, можеш бесплатно да ги ажурираш податоците за твојот телефонски број преку нашиот портал за промена на резервација. Промената на името на патникот е бесплатно само ако патувањето во меѓувреме не поскапело. Инаку, се доплаќа разликата.

  И во двата случаја ќе добиеш нова потврда за резервација со нов број на резервација.

  Како да ја откажам резервацијата?

  Резервацијата можеш да ја сторнираш на нашата интернет-страница под „Промена/сторнирање резервација“ или во нашите продажни места/туристички агенции максимум 15 минути пред поаѓање иќе добиеш ваучер со вредноста на твојата првична резервација минус таксата за сторнирање по патник и патување.

  За потребата од плаќање на овој надоместок, ќе бидеш известен/а при постапката на откажување.

  Ваучерот има важност од 12 месеци и може да се користи повеќекратно сѐ додека не се искористи целиот износ што е на него.

  Не доби одговор на твоето прашање? Погледни во нашата страница за ЧПП или обрати се кај нашата корисничка служба.