Ако имаш тешкотии во пристапувањето до оваа веб-страница, јави ни се на +39 02 947 59 208 или послужи се со FlixBus апликацијата на Google Assistant.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Нашите најповолни цени се ненадминливи

Билети за патување со FlixBus од само €5

Нашите билети

Колку порано резервираш, толку повеќе ќе заштедиш!

Патувај уште поевтино во група од 3 или повеќе

Групно патување

Планираш да патуваш во група? Обрати се кај нашата служба за грижа за корисници за да добиеш попуст!

Добивајте провизија за секоја нарачка

Гаранција за најдобра цена

Нудиме превоз низ цела Европа по неверојатни цени - колку порано резервираш, толку поевтин ќе биде билетот!

Патувај низ Европа по евтини цени

Цени за возрасни

Можеш да ја истражуваш Европа по цени почнувајќи од само €5! FlixBus патува до над 2.000 дестинации во 29 европски земји - избери го посакуваното патување од мрежата од над 350.000 дневни линии.

Информации за специјални понуди од партнерите на FlixBus

Попуст за деца и бесплатно патување за лицето во придружба на патник со инвалидитет

Намалени цени за деца. Лицето во придружба на патник со инвалидитет, како и кучињата-водичи, патуваат бесплатно. За повеќе информации, види во нашите ЧПП.

Бесплатна Wi-Fi конекција во сите наши автобуси

Wi-Fi конекција

Бесплатната Wi-Fi конекција во нашите автобуси значи дека можеш да останеш поврзан/а во текот на целото твое патување!

Информации за бесплатниот и за дополнителниот багаж што може да го земеш со себе!

Обичен багаж

1 патна торба (макс. 80 x 50 x 30 cm (31,5 x 19,7 x 11,9 in), со мали отстапувања во димензиите при што максималниот дозволен збир на димензиите е 160 cm (63.0 in) и макс. тежина од 20kg (44.1 lbs)) и рачен багаж (макс. димензии 42x30x18cm и макс. тежина од 7 kg). За повеќе информации, види во нашата политика за багаж . 

Може да го качиш багажот во автобус, воопшто нема проблем

Инвалидски колички/ортопедски помагала/колички за бебиња

Бесплатен превоз во голем број автобуси. Обрати се кај нашата служба за грижа за корисници за да ја регистрираш твојата инвалидска количка (најдоцна 36 часа пред поаѓање) или количката за бебе (најрано 48 часа пред поаѓање).

Понеси и второ парче багаж со плаќање на мала доплата

Дополнителен багаж -  од 2 парчиња багаж

Пријавувањето може да се изврши при постапката на резервација или отпосле по телефон, под услов сѐ уште да има слободен простор во автобусот. За повеќе информации, види во нашата ценовна политика за дополнителен багаж.

Багажот што ги надминува нашите стандардни димензии може да се регистрира како специјален багаж

Специјален багаж 

Багажот чиј збир на димензии надминува 160 cm и чија тежина надминува 20 kg  се смета за специјален багаж  и мора да се пријави однапред на дежурниот телефонски број на нашата служба. За повеќе информации, види во нашата ценовна политика за специјален багаж.

За патувањето, понеси го со себе детското седиште

Детски седишта 

Кога патуваш со дете, мора да се погрижиш тоа да биде врзано со безбедносен појас со две крајни точки на врзување во соодветно детско седиште во текот на целото патување. За повеќе информации, прочитај ја нашата политика за безбедност .

Автобусот е еколошки најприфатливо превозно средство

Патување без да се остави јаглероден отпечаток

Дај мал придонес и помогни да ја заштитиме животната средина и да ги компензираме емисиите на CO2 од твоето патување.

Освежителни пијалаци има во сите наши автобуси
Missing media.

Грицки и пијалаци

Може да се купат од нашите љубезни возачи. 

Информации за начинот на откажување/промена на резервацијата

Сторнирање и одново резервирање

Можни се измени до 15 минути пред поаѓање.  Ќе ти издадеме ваучер (во висина од цената на твојот билет минус надомест за сторнирање) за твојата нова односно следна резервација.  Повеќе информации во ЧПП.

Купи FlixBus поклон-картичка и патувај низ Европа

FlixBus поклон-картички

Нашите поклон-картички за патувања се совршен подарок за секого! За повеќе информации, посети ја нашата страница за поклон-картички .

Најди ги најниските цени сега